• Liefde in de lucht! Verras uw Valentijn dit jaar nu echt met iets unieks! 💕

Landelijk wonen

Landelijk wonen: rustiek, natuurlijk en bijzonder

Wat zo mooi is aan landelijk wonen, is de rijkdom aan mogelijkheden om een eigen stijl te creëren. Landelijk kan stoer en robuust zijn, maar ook lief en romantisch. In ieder geval hebben de verschillende smaken één ding gemeen: ze dompelen elk interieur onder in een warme, uitnodigende en rustieke sfeer.

Buitenlandse invloeden

Vaak zijn landelijke woonaccessoires geïnspireerd op de natuur en op landen waar het landelijk wonen uitgevonden lijkt te zijn. Denk aan Groot-Brittannië en Frankrijk. Enerzijds de chique en huiselijke Britse landelijkheid, die doet denken aan paardenraces, polowedstrijden, royale landgoederen, cognac, cottages, bloemenprints, Afternoon Tea en grazende schapen op heuvelachtige landerijen. Anderzijds is er de romantische Franse landelijkheid, die doet denken aan boerderijen met blauw geschilderde luiken, lavendelvelden, zonnebloemen, bruinwit gevlekte koeien tussen goudkleurige tarwevelden, wijnstreken en de welbekende antiek en brocante markten. Ook de temperamentvolle sfeer van Italië is te proeven binnen de landelijke stijl. Denk bijvoorbeeld aan de Venetiaanse lantaarns en warme tinten als donkerrood, aubergine en olijfgroen, die vaak terugkomen in textielaccessoires. Niet alleen het platteland, maar ook historische steden vormen een grote inspiratiebron voor landelijk wonen. Zelfs de nostalgische sfeer van een oude scheepswerf is terug te vinden in de industriële lampen en scheepslampen. 

Hollands landschap

De allergrootste inspiratiebron voor het selecteren van een breed en divers assortiment voor Landelijke Stijl webwinkel is echter het pure Nederlandse landschap: uitgestrekte weilanden, rechte sloten, kronkelende rivieren, rijen populieren, groene dijken, verwilderde grienden, authentieke boerderijen, historische dorpen en steden en in het algemeen de rijke flora en fauna. Het resultaat is een wondermooie collectie landelijke artikelen, die de natuur naar binnen haalt en elk thuis mooier en comfortabeler maakt.

De blauwe Deel

Vanuit de historische boerderij 'De blauwe Deel', waar Landelijke Stijl webwinkel is gevestigd, is het niet zo moeilijk de sfeer van het Hollandse landschap te vertalen naar deze online winkel. In de prachtige, landelijke omgeving van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is de karakteristieke boerderij 'De blauwe Deel' sinds 1793 gevestigd. Een gemotiveerd en enthousiast team werkt hier dagelijks aan vijf unieke webwinkels die allemaal hun oorsprong vinden in de boerderij 'De blauwe Deel'. 

De Blauwe Deel

Tijdloos

Landelijke Stijl webwinkel is er voor iedereen die meer natuurlijke en robuuste materialen, romantische vormen en warme kleuren in het interieur op wil nemen. Of het nu in een historische boerderij, een monumentaal stadspand of nieuwbouwwoning is: de landelijke stijl kan in vele huizen zijn weg vinden en is bovendien tijdloos.