Kleine tuin of balkon? Zó maak je er optimaal gebruik van

19 juni 2019 12:15
Nu de zomer in aantocht is, kijken we reikhalzend uit naar de dagen in de tuin. Heerlijk ontbijten in de zon, luieren op een vrije dag en natafelen op een van de (hopelijk vele) warme zomeravonden. In het bezit van een kleinere buitenruimte? Dat is geen probleem, met deze tips vertoef je deze zomer heerlijk in het groen.

1. Ga de hoogte in

SfeerbeeldWie een kleine tuin of een balkon heeft, weet dat het handig is om deze niet helemaal vol te bouwen met meubelen. De hoogte is je beste vriend! Door bijvoorbeeld een buitenkast te plaatsen, gaat er niets aan ruimte verloren en kun je toch leuke plantjes en accessoires neerzetten. Natuurlijke materialen zoals hout en rotan geven een duurzaam gevoel - let er wel op dat de materialen geschikt zijn voor buitengebruik, of dek deze af. Ook bamboe geeft een mooi effect. Kijk bijvoorbeeld naar de vierkante tafel Bamboe.

 

2. Creëer sfeer met verlichting

Mooie lampen geven de buitenruimte meer sfeer. Bij een feestelijke gelegenheid fleurt de La Lampe Gras Buitenlamp Wandlamplichtslinger met kleine lampionnen om een balkonrand of een raam. Voor vast gebruik, bijvoorbeeld met een bewegingssensor, zijn in de categorie Buitenverlichting veel speciale lampen te vinden met een landelijke uitstraling. Bijvoorbeeld de Lampe Gras Buitenlamp. Gezellige kaarsen en windlichtjes op tafel maken het af. Het romantische windlicht Bonfire heeft chique cognacleren riemen en past zo prachtig in een landelijke stijl.

3. Sculpturen maken het uniek

Sculptuur Kleine Ooievaar Gek op puppy’s, pinguïns of vogels? Laat het zien door middel van één van de leuke sculpturen van Landelijke Stijl Webwinkel. In brons gegoten sculpturen doorstaan de verschillende weersomstandigheden. De sculpturen kunnen na het seizoen, of tussendoor,  natuurlijk ook leuk binnen neergezet worden. Bijvoorbeeld als accessoire in een vensterbank!

4. Breng binnen naar buiten

Met de juiste keuzes worden huis en tuin één geheel. Trek de landelijke sfeer van binnen naar buiten door dezelfde kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld in kussens, plaids en plantenbakken. Zo wordt de tuin of het balkon een harmonieus geheel met het huis én lijkt deze een stuk groter.

Tip: gebruik veel kleuren om het nog gezelliger te maken. De kleurrijke Portugese vazen kunnen ook als bloempot gebruikt worden en geven een instant vakantiegevoel.

Set van 4 Portugese vazen/bloempotten   Bamboe Tafel Vierkant

Buitenlamp Jugendstil Bloemknoppen in Metaal   Lichtslinger Lampionnetjes