How to: het stylen van de ‘vergeten ruimtes’

21 november 2018 15:50
Misschien herkent u het uit eigen ervaring: soms worden bij een huisrondleiding ruimtes overgeslagen. De hal, het toilet en de voorraadkast/wasruimte zijn zulke kamers waar veel mensen vaak niet trots op zijn. Zonde, eigenlijk!

Deze kleinere kamers horen immers net zo goed bij het huis. En zijn leuker om in te vertoeven wanneer ze er prachtig uitzien. In dit blog leest u hoe u alles maakt van deze ruimtes, in landelijke stijl.

Opgeruimd staat netjes

Een mooi ingerichte ruimte begint met opruimen. Door middel van stijlvolle haken, kapstokken en opbergmanden zijn losse rommels ofwel uit het zicht, of netjes gestileerd. Zo fleurt u de wasruimte op met handige manden en worden toiletartikelen overzichtelijk in een rieten (luier)mand gedrapeerd.

Een kapstok, laarzenhouder of een kapstok met manden tovert de hal direct om tot een net zo gezellig en sfeervolle ruimte als de woonkamer. Chique artikelen die juist wel gezien mogen worden, passen in een etagère.

Kleur bekennen                                             

Het toevoegen van kleur is de ideale manier om een ruimte nieuw leven in te blazen. Bij Landelijke Stijl Webwinkel zijn veel verschillende behangdessins te vinden. Door in een kleinere ruimte één wand te behangen, blijft de kamer open, maar krijgt deze toch een metamorfose. Liever een kleinere verandering? Een mooie spiegel creëert meer ruimte en is een prachtige toevoeging.

Experimenteer met accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart van elke inrichting. Wilt u mixen en matchen of juist alle items in één stijl? Onder Woondecoraties zijn talloze opties te vinden voor de hal, het toilet of een opbergruimte in landelijke stijl. Door middel van een opvallend sculptuur is een ruimte, zeker wanneer dit een kleine betreft, in één klap omgetoverd. Experimenteer met een mooi beeld, een dierensculptuur of een vloer- of wandkleed. De ruimte blijft gasten zo bij!

Behang Cumberland Vierkante wasmand Grey Spiegel Amandelbloesem