Bedspreien & quilts

30 januari 2016 12:00
In de winter is niets zo fijn als onder de warme wol kruipen. Een bedsprei of quilt kan gebruikt worden als extra deken en als decoratie voor op het bed. Creëer zo een romantische sfeer..

Spreien en quilts

Een quilt is een doorgestikte deken, gemaakt uit meerde lagen textiel. De bovenlaag of top kan uit een stuk stof bestaan of uit patchwork. Quilts zijn al eeuwen geliefd. De eerste quilt stamt zelfs uit de Romeinse tijd. Destijds had een quilt voornamelijk een praktische functie: hij beschermde tegen de kou. De motieven waren vaak eenvoudig.  In Nederland is de oudste quilt een poppendeken uit 1680. In Amerika werd de quilt zeer populair, nadat emigranten ze in de 19e meenamen uit Europa. Pas sinds enkele decennia is de quilt weer populair geworden in Europa en is er ook vanuit kunsthistorisch oogpunt belangstelling voor de quilt. Door de vele verschillende motieven die met quilten gemaakt kunnen worden, is de quilt ook zeer in trek binnen de landelijke stijl. Romantische stoffen, ruches, zachte kleuren of juiste heldere tinten zorgen ervoor dat quilts, met name patchwork quilts, zeer geliefd zijn in klassieke interieurs en landelijke interieur.

Bed & Breakfast

Een bedsprei maakt uw slaapkamer helemaal af. Het zorgt voor een op en top romantisch én opgeruimd gevoel. Een landelijke quilt is ook zeer geschikt voor de logeerkamer of kinderkamer, maar misschien wel het meest geliefd is de quilt in een Bed & Breakfast. Een sprei of quilt geeft de gastenkamer een sfeervol en warm gevoel. Perfect passend in romantische, landelijk gelegen B&B’s. De quilts van Landelijke Stijl Webwinkel zijn verkrijgbaar in diverse formaten, zodat voor verschillende bedafmetingen een passende sprei gevonden kan worden. Veelal zijn er ook bijpassende kussens verkrijgbaar, om het geheel op een decoratieve manier af te maken. Verwelkom uw gasten in hun gastenkamer met een romantische bedsprei of romantische quilt.

Uitvoeringen

Landelijke Stijl Webwinkel heeft diverse quilts, bedspreien of spreien in de collectie in verschillende uitvoeringen zodat voor elke slaapkamer een passend sprei verkrijgbaar is. De keuze aan dessins is dan ook royaal. Verschillende romantische bloemenprints, een vrolijk stippenmotief (polkadots), frisse strepen of een knusse ruitjesprint. De hoge kwaliteit spreien zijn gemaakt van 100% katoen, wat heerlijk zacht en luchtig aanvoelt en makkelijk te wassen is. Kijk rond in de categorie Spreien en wordt verliefd op een van de prachtige bedspreien, spreien, dekens of quilts.

Bedsprei / Quilt Romance Kussen Patchwork Romance

 Kussen Morgendauw Bedsprei / Quilt Morgendauw