GROEN

18 april 2023 16:00
Groen is de kleur van de LENTE en nieuw leven. We laten het winterse weer achter ons en gaan een frisse nieuwe periode tegemoet. Je ziet opeens groene blaadjes aan de bomen en struiken. Ook ontluiken overal plukjes groen waarin de leukste bloemetjes gaan groeien!

De kleur groen refereert zeker naar de natuur, maar wordt ook graag in interieurs toegepast. GROEN is een positieve kleur met een associatie naar balans en harmonie. Veel mensen voelen zich in een groene omgeving rustig en ontspannen. LandelijkeStijlwebwinkel showt graag de Tiffany ontwerpen van Coloured by Art©, waarbij de kleur groen mooi wordt toegepast. Diverse lampjes en decoraties hebben een mooi onderkomen gevonden in cafés, restaurant, hotels en menig leuke privé huizen. Tevreden klanten die blij zijn met deze Tiffany!

Er bestaan natuurlijk verschillende tinten groen. Zo groen als gras, appeltjesgroen, olijfgroen, mintgroen, smaragdgroen....

kleurencirkel van www.vtwonen.nl

Als de kleur groen wordt gebruikt in combinatie met een andere kleur, wordt steeds een ander effect verkregen. Zo is groen de complementaire kleur van rood. Ze vormen samen een groot contrast en eisen de aandacht evenveel op. Geel en groen liggen in de kleurencircel naast elkaar, dus het effect is veel lieflijker en zonniger.