Verrassende vazen

19 april 2022 16:00
Vazen zijn een fantastisch cadeau. Voor uzelf of om weg te geven. Sierlijke, organische vormen spelen de hoofdrol. Geïnspireerd op de flora en fauna. Warme tinten doen denken aan een kleurrijk bos en zachte pasteltinten aan een lief veldboeket. Ingetogen of juist meer uitgesproken.

Vazen zijn hoe dan ook een tijdloos cadeau voor diverse speciale gelegenheden. Op Landelijke Stijl Webwinkel vindt u vazen die op allerlei verschillende manieren zijn vervaardigd. We lichten er graag een aantal voor u uit.

Opgelegd glas

Een procedé van de Franse glasmaker en meubelontwerper Émile Gallé. Opgelegd glas bevat tussen twee lagen een geëtste voorstelling met verschillende kleuren. Deze is met een speciale verf aangebracht. Na de voorstelling onder te dompelen in zuur, kan er tot de tweede kleurlaag worden ‘weg geëtst’. Dit proces kan worden herhaald tot de derde kleurlaag. Het glas speelt op bijzondere wijze met de lichtinval.

  

Lusterglazuur

Diverse vazen zijn geïnspireerd op het beroemde sieraardewerk van de Nederlandse Kunstaardewerkfabriek St. Lucas. Dit is zeer geliefd onder kunstliefhebbers vanwege de prachtige parelmoerglans. Dit effect wordt verkregen door aan het glazuur metaaloxydes toe te voegen. Soms zelfs goud of zilver waardoor een iriserend effect ontstaat.

 

Kunstzinnig keramiek

Ook zijn er diverse keramieken vazen met afbeeldingen van beroemde kunstwerken. Het keramiek is van hoge kwaliteit. Zo kunt u ook thuis genieten van echte meesterwerken zoals de beroemde affiche "Le Chat Noir". Voorzien van een fleurige bos bloemen of puur ter decoratie.