• De zomer is eindelijk hier! Haal inspiratie uit onze Zomer categorie ­čî×

Emoties en sculpturen

20 juli 2021 9:00
Een sculptuur cadeau geven is erg persoonlijk omdat een sculptuur bij uitstek een emotie en herinnering fysiek maakt. Daarbij kan aan verschillende vormen een bepaalde symboliek worden toegekend.

Symboliek

De uil is een dier dat symbool staat voor wijsheid. De zwaan staat symbool voor stabiliteit, schoonheid en trouw. Zo zijn er diverse eigenschappen die aan allerlei dieren worden toegekend. Behalve hun symbolische waarde zijn ze ook uiterst decoratief. Passend bij de landelijke stijl zijn er fraaie dierfiguren. Bijvoorbeeld uitgevoerd in mondgeblazen glas. Van een glasobject kan men eindeloos genieten. Bellen, druppels, strak geslepen glas of mondgeblazen figuren met wervelende kleuren. Laat het licht er mee spelen.

Materialen 

Sculpturen zijn er in tal van materialen. Niet alleen in mondgeblazen glas en Tiffany glas, maar ook in composiet, marmer, tin, zilver en hout. Landelijke stijl Webwinkel biedt zelfs bronzen tuinbeelden. Zoals die van de ooievaar die onlosmakelijk verbonden is met het Nederlandse landschap. Maar ook beelden in Jugendstil stijl naar het oorspronkelijk ontwerp van WMF onder Albert Mayer, beeldhouwer en ontwerper. Naast het kostbare brons zijn er ook beelden gemaakt van polyresin. Dit is een combinatie van natuursteen en kunsthars. Daardoor is het uitstekend bestand tegen alle weersomstandigheden. Er zijn dus allerlei sculpturen in diverse prijsklassen voor elk budget.

Een bijzonder aandenken

Een sculptuur is een mooi cadeau voor een geliefde als huwelijksgeschenk of als je gaat samenwonen. Familie en vrienden geven vaak een sculptuur als geschenk aan het bruidspaar. Een aandenken voor de mooiste dag van je leven. Het geven van een sculptuur kan ook aantrekkelijk zijn bij een verloving of op Valentijnsdag, bijvoorbeeld in hartvorm.

Bij de geboorte van een baby is het origineel om een beeld van moeder of vader met kind te geven. Een dergelijke sculptuur krijgt vaak een ereplaats als blijvend kraamgeschenk. En dan zijn er nog jubilea. Een sculptuur geeft hoe dan ook een persoonlijk gevoel.

Daarnaast is een sculptuur ook een prachtig cadeau voor uzelf om het interieur meer cachet te geven. Verwonder u over de diversiteit aan sculpturen in de Landelijke Stijl Webwinkel.