Stralende oorbellen!

2 november 2020 15:00
Oorbellen laten het gezicht stralen! Oorbellen, oorringen, oorknopjes, oorhangers zijn mooie en duidelijke woorden om sieraden voor de oren aan te duiden. De bel van het woord OORBEL duidt wellicht op de aandacht die het oor ontvangt als er prachtige versierselen te zien zijn. De ring door de oren is vaak versierd met ornamentjes, (edel)steentjes, kraaltjes, hout, pareltjes, textiel, glas of andere moderne materialen.

Oorknopjes duiden op oorversieringen passend op de oorlel. De pin wordt door de oren geprikt en aan de achterzijde vastgezet. Als er geen gaatjes in de oren zijn, kan voor een clip gekozen worden. Een oorknop of oorclip staat fashionable. Zit je haar goed? Een mooi verzorgd gezicht? Oorbellen completeren de outfit. Oorknopjes met parels staan vaak heel lieflijk. Versierselen met facet geslepen edelstenen trekken de aandacht vanwege de schittering als het licht er mee speelt. De meeste oorknoppen zijn van goud of zilver en ook de combi van deze twee materialen is tegenwoordig trendy. Schattige knopjes of pittige oorknopjes. Curvilineaire(glovende lijnen) of geometrisch vormen. Voor een ieder en alle oren zijn passende sieraden te vinden. Er zijn oorknopjes met emaille geaccentueerd, bloemetjes uit edelsteen gesneden, vlindertjes in zilver, glazen bolletjes in fantastische kleurgradaties, amber druppels, diepzwarte onyx puntjes, gouden rondingen.... Kijk naar ons mooie aanbod op LandelijkeStijlwebwinkel! Vaak is een oorknopje in combinatie met een collier, ring of armband aan te schaffen.

     

Oorhangers zijn vaak imposanter dan knopjes, daar de versierselen groter, langer en beweeglijker kunnen zijn. Het design kan opvallend en overweldigend zijn. Er kunnen in een hanger meerdere materialen verwerkt worden, er kunnen ware kunstwerkjes ontstaan. Edelstenen in combinatie met parels of glas in combinatie metaalvormen. De hangers kunnen opgewerkt of meer compact van vorm zijn. De versieringen zijn vaak bevestigd aan open of gesloten haakjes die door de oren gestoken worden. Langere hangers zijn soms ook bevestigd aan een pinnetje.

Bij gala's of andere feesten kan het haar opgestoken zijn. Lange oorbellen accentueren de neklijn. Bij kleding met een diep uitgesneden hals of rug komt dit heel mooi uit.
Als de haren los worden gedragen, kunnen lange oorbellen een mysterieus of speels effect teweeg brengen.

Oorhangers met hartvormen, liefdesstrikken en bloemen. Wiebelende pegels of pareldruppels. Kleurige geëmailleerde modellen in rood of andere fascinerende kleuren. Dansende salsa golven. Jazzy swingend. Galopperende paarden. Vliegende engeltjes. Blaadjes wapperend in de wind. Mooi toch allemaal in de oren!